JSM-grupp (F17-F19)

F17-F19 JSM gruppen

I JSM gruppen jobbar vi med att hitta en egen känsla för sin kropp och idrott. I gruppen har vi ett antal tjejer där i princip alla håller på med olika grenar, vi har sprint/långsprintrare, häcklöpare, hoppare, kastare och mångkampare. Vi har anpassat träningen, speciellt styrkan, utifrån deras ålder och jobbar från en nivå och ökar sedan ju mognare de blir och ju starkare kroppen blir. Det gäller att i denna ålder bygga en stabil, genomstark och koordinativ kropp som klarar högre belastning en tidigare och som förbereds för kommande träningsår. Vi vill även bygga en bra grund för att undvika skador, och för att undvika skador gäller även att rörlighet/smidighet, teknik och styrka hänger med varandra samt att inte stressa fram i träningen. Programmen är mer individuella och vissa övningar skiljer sig åt beroende på vad den aktive behöver och inte. Vi jobbar även mycket med att de aktiva själva ska förstå träningen och övningarna, de ska veta varför de gör som de gör. Vi vill att de ska känna in själva och förstå vad kroppen gör, på så sätt blir det lättare att ta in och ändra tekniska detaljer. Därför försöker vi få våra aktiva att "coacha" sig själva och diskutera med oss tränare. Gruppen har en otroligt bra dynamik som vi har jobbat på länge och tjejerna pushar och peppar varandra på träningar och tävlingar.

Vi som tränare tror mycket på att en bra gemenskap och god anda i gruppen ökar motivationen för att de aktiva ser långsiktigt med sin träning och vågar utvecklas i klubben.

IJSM 28/2-1/3

Inomhussäsongens största tävling för våra junior är nu avklarad och GKIK tjejerna gjorde detta med bravur! 4 medaljer, en fjärde plats och två femte platser!

I K22 Hoppade Kamila Pietruszka längdhopp där hon hoppade 5.20.

Tyvärr var en tenta tvungen att göras och tresteget fick utebli denna gång!

Tova Eurén sprang hem ett silver på 1500m med tiden 4.33.57

Vår tränings- och tävlingsflitiga F19 Gabrielle Wehlander sprang även hon 400m och tog sig till en B-final. I finalen fick hon den svår sprungna banan, ettan, men gjorde allt hon kunde! Hennes bästa tid blev 60.71


Vår talangfulla 400meterslöpare Vendela Rydbäck sprang till sig en final där hon öppnade vågat och frisk men som tyvärr inte höll hela vägen in i mål!

Med lite mer lopp och rutin i kroppen blir hon farlig på banan!


F17 Inledde Tess Hertz Saebbö hela tävlingen med att ta hem ett brons i tresteg! Inomhuspers och en oerhört stark upphämtning. Hennes nya inomhuspers lyder nu 11.66. Under söndagen sprang hon även till sig ett ytterligare brons och denna gång i 60m häck! Hon sprang in på näst bästa tiden hon har sprungit på, 8.71

Vår mångsidiga Emma Söderström hade en uppladdning i sjuksängen inför detta mästerskap men med hennes mentala styrka tog hon hem ett brons i höjdhopp på höjden169 och tog även hem B-finalen på 400m! Där fick hon tiden 59.90

Vår spänstiga Sofia Lindwall hade inte marginalerna på
hennes sida denna gång! Hon tävlade i höjdhopp där hon hade ett otroligt fint
hopp på 166 som luktade 175 men tyvärr ville hälarna dra ner ribban och Sofia
stannande på 162. Hon blev delad femma. Hon tävlade även i längdhopp där hennes längsta hopp blev 4,95 men där finns mycket mer att hämta när tekniken sitter!Grattis tjejer och bra jobbat!!!


Md tn sidbanner1
Md lanteam
Md smimab
Md swedbank
Md senti
Md teamsportia 2radig cmyk
Md mountaineer
Md lifekinetik logo schriftzug rgb
Md dryboy
Md oceaneer
Md evenemang sidbanner2
Md gra gjl logo 2x
Md ba
Md gv21khalfmarathon rgb ny logga
Md logga idrottensbingo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub