GKIK har en traditionell styrelse som väljs/hanteras i samband med årsmötet som sker normalt i mars varje år.

I tillägg till den formella styrelsen är arbetet inom vår förening fördelat på olika arbetsgrupper.

Ordförande: Magnus Flink - se kontaktuppgifter nedan:

Styrelsen

Träffa GKIK:s styrelse. Vad betyder friidrotten och varför engagerar de sig i GKIK? Läs mer här:

Magnus Flink, ordförande

Har tillhört arbetsgruppen för Julklappsjakten sedan 2019 och valdes i år till GKIKs nya ordförande.
2019 sprang min äldsta dotter Estrid Lilla Varvet och kom i mål med en enorm glädje och vi började då leta en friidrottsklubb att gå med i. Valet föll snabbt på GKIK och efter en fantastisk lovskola var peppen mycket hög inför att höstträningen skulle dra igång. I vår började även min yngsta dotter Juni i klubben, båda tränar med gruppen på tisdag kväll så då har ni en chans att möta mig för funderingar eller frågor. Ännu hellre har ni träningskläder på och följer med mig på en löprunda.
Jag har tidigare inte haft någon kontakt med friidrott utan spelade handboll som junior, och har under mitt vuxna liv ägnat mig åt uthållighetsidrott som löpning, cykling, längdskidor.
Jag hoppas under året att vi kan skapa fler mötespunkter för aktiva och föräldrar i GKIK efter några år av ovanliga tider. Jag tror det kommer skapa en starkare förening och höja engagemanget hos alla. Håll utkik efter detta i kommande nyhetsbrev!Gun Gustavsson, kassör
Jag har varit engagerad i GKIK sedan 1990. Sedan år 2019har jag varit föreningens kassör och jag har tidigare även varit del av den sk huvudstyrelsen då GKIK fortfarande hade en aktiv handbollssektion. Förutom engagemanget i GKIK är jag även aktiv inom amerikansk fotboll genom klubben Göteborg Marvels. Min kärlek för idrott är stor och jag följer de flesta sportevenemang med stort intresse.

Disa Lagergård, sekreterare
Jag är nybliven sekreterare i styrelsen för GKIK, och har en dotter på sju år som började träna i föreningen nu i vår. Vi har fått ett väldigt positivt intryck av GKIK, och jag ser fram emot att vara en aktiv del av både styrelsen och föreningen.
Själv har jag ingen friidrottsbakgrund (dock en blandad kompott av fotboll och ridning), men jag tycker att det ska bli jättespännande att följa tjejerna och hjälpa till att bibehålla och utveckla föreningens kultur. Och det ska bli riktigt kul med träningarna på Slottsskogsvallen, som varit del av ens liv sedan barnsben i och med alla friluftsdagar i skolan.
Till vardags jobbar jag med språk (översättning och undertexter) på ett stort företag i centrala Göteborg, har egentligen alltid läst språk och jobbat med språk på olika sätt.
Jag gillar att cykla och vara i naturen, men även stadsliv – en kombination av båda är bäst. Och så älskar jag brittisk humor. Ser fram emot att ses i olika GKIK-sammanhang framöver!

Emma Söderström
Jag har varit GKIK:are sen 2007 med stort engagemang för friidrotten och klubben. Jag är fortfarande aktiv på elitnivå och hjälper till som tränare emellanåt. Tillsammans med vår huvudtränare Ida Borg och mina klubbkamrater har jag fått uppleva många roliga träningsläger, nationella och internationella mästerskap. Något som jag hoppas alla GKIK-medlemmar ska få uppleva under sin tid i klubben!
För tillfället studerar och friidrottar i North Carolina, USA - en fantastisk möjlighet att utvecklas som elitidrottare men också fortsätta mina studier inom hållbar utveckling. Eftersom jag redan har ett stort engagemang i klubben utför jag mitt styrelseuppdrag på distans. Jag ser till att klubbens tränare och medlemmar trivs och planerar tillsammans med kansliet verksamheten för att skapa det bästa förutsättningarna för våra medlemmar. Det viktigaste för mig är att driva klubben långsiktigt med att aktivt hitta nya medlemmar och tränare! Jag är även en del av "Aktivas Råd" samt "Ungdomskommitén" i Göteborgs Friidrottsförbund vilket innebär att jag är länken mellan klubben och GFIF.
Att få vara kvinna och få utöva en sport på det sätt vi kan idag har inte alltid varit självklart. Jag brinner för att unga tjejer och kvinnor ska få utrymme att utvecklas utifrån ens egna förutsättningar och att GKIK ska vara en självklar plats. Engagemang, samarbete och vänskap tror jag kan bygga en fortsatt stark och fin klubb.
Maria Carlsson, ledamot

Jag har numera en aktiv dotter i GKIK och ser fram emot att göra mitt andra år i styrelsen. Det känns väldigt roligt att få fortsätta jobba med klubben och arbeta vidare och förvalta allt det som så många hjälps åt att bygga upp, så att våra barn och unga ska kunna idrotta.
Föreningen har sedan den första kontakten, en lovskola sommaren 2013, blivit en viktig del av familjens liv. Även om det ibland varit motigt att komma iväg till träning, särskilt de där regninga mörka vardagskvällarna efter skolan, så har vi alltid hämtat glada och harmoniska barn efteråt. För oss har träningarna fungerat lite som en fristad i vardagen, en positiv plats där alla är välkomna och med ungdomstränarna som väldigt fina förebilder. Det är underbart att se sina barn få träna och ta ut sig, känna sig starka, snabba och nöjda med sig själva. Kanske är det särskilt viktigt för tjejer, att på det sättet få bygga sin självkänsla inifrån. Det är också väldigt roligt varje gång vi konstaterar att ett barn passerat föräldern på något område och det händer ju allt oftare...
Själv är jag arkitekt och driver företag tillsammans med min man. Förutom arkitektverksamhet har vi en liten, hantverksmässig träproduktion här i Göteborg. Familjen har även hus och skog i den västjämtska fjällvärden där vi tillbringar mycket tid. Där finns också min egen personliga fristad; att åka skidor, springa eller plocka bär på de ändlösa hjortronmyrarna.
Jag har själv ett stort idrottsintresse, både att följa idrott och att själv utöva olika sporter. Friidrott har jag aldrig tränat själv, men en gedigen bakgrund i TV-soffan gör att jag känner mig ganska hemma även här och är framför allt väldigt intresserad. Numera är min fritid ganska fragmenterad och den egna träning tycks mest bestå av kortare löprundor i Slottsskogen och yoga framför YouTube, men det får väl vara gott nog.


Anna Hörnell suppleant

Är nybliven styrelsemedlem i GKIK och ser med spänning framemot att få vara en del av denna fina klubb. Hoppas att jag ska kunna bidra samt få vara med och utveckla GKIK tillsammans med övriga Styrelsemedlemmar.

Min relation till GKIK är att jag har två aktiva döttrar i klubben, en i UM-Gruppen och en i Barn-gruppen. Friidrott är en av de idrotter jag själv varit aktiv i tidigare. Jag ser idrott och rörelseglädje som två av de viktigaste byggstenarna i barn och ungas liv.

Jag vill med detta styrelseuppdrag försöka bidra till att så många tjejer som möjligt väljer friidrotten och att man oavsett nivå ska tycka att det är ett roligt sätt att idrotta på. Jag hoppas även att GKIK ska tilltala tjejer redan från tidig ålder och att friidrott är en aktivitet där du får känna att du tävlar individuellt men ändå är en del av en grupp, ett team! Något av det viktigaste jag själv tog med mig efter mina år inom friidrotten.


Hanne Karlsson, suppleant
År 2016 flyttade jag till Göteborg från min hemkommun i Värmland. Siktet var inställt på universitetetsstudier men inte kunde jag ana att det som skulle få mig att stanna kvar var friidrotten och GKIK.
Under mina år i klubben har gruppen jag tränat i blivit min andra familj. Det föll sig ganska naturligt efter alla timmar vi spenderade tillsammans på träningar och tävlingar.
En klubb som andas sammanhållning, och kreativitet och ger utrymme för tjejer att utvecklas, pusha och ta i - det är någonting att värna om. Valet att sitta med som suppleant i GKIK: styrelse var därför enkelt. Jag hoppas få ge tillbaka det som klubben gett mig.
Md 2020 sponsorfolder
Vill du sponsra GKIK? Klicka på bilden ovan!

GKIK:s sponsorer:

Md stadium
Md rekomo
Md nicks logo
Md evenemang
Md go teborgs jubileumslopp
Md gv21khalfmarathon rgb ny logga
Md logga idrottensbingo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub