Intervju med klubbens nye styrelseordförande Oskar Götestam


"Trivsel, gemenskap och träningsglädje"

Så beskriver Oskar Götestam, klubbens nytillträdda styrelseordförande, GKIK med tre ord. För att ta reda på vilka frågor klubben driver och hur GKIK:s verksamhet har påverkats av pandemin ställde vi några frågor till Oskar.


Hur har GKIK anpassat verksamheten under pandemiåret?

- Vi har följt Folkhälsomyndighetens, Svenska Friidrottsförbundets och Göteborgs Friidrottsförbunds råd och rekommendationer och haft en tät dialog med våra tränare kring en bra tillämpning av dessa. Det har inneburit mindre anpassningar vid träningarna för grupperna och vi är tacksamma att vi har kunnat fortsätta med verksamheten. Den största påverkan för de aktiva är alla inställda tävlingar. Tävlingarna som motivator för all träning är viktiga, förutom den sociala aspekten att träffa andra friidrottare.

Hur har klubben påverkats ekonomiskt av pandemin?

- För klubben är en utebliven Julklappsjakt ett avbräck så klart. Den enskilt största inkomstkällan under året försvann. Men vi lyckades skapa samarbeten med ett antal sponsorer som förstår värdet i verksamheten och ser fram emot ett utbyte mellan föreningen och sponsorernas bolag.

Vilka frågor står högst på den nya styrelsens agenda att driva framöver?

- Vi kommer fortsätta arbetet som initierades under 2020 med arbetsgrupper – en möjlighet att skapa ett bra driv i olika delar av verksamheten som är viktiga för klubbens utveckling. Detta år handlar dessutom att göra någon form av "omstart" av vissa aktiviteter och säkra att de genomförs. Då tänker vi på den populära Friidrottsskolan på sommarlovet och funktionärsuppdragen vid bland annat Göteborgsvarvet och Julklappsjakten. Ett mer intensivt arbete för att attrahera nya sponsorer och skapa en stabilare ekonomi i föreningen är ett väldigt viktigt arbete under året. Vi vågar inte förlita oss på att pandemin är över för gott utan behöver skapa marginaler framöver. Internt inom styrelsen kommer vi att arbeta med en målbild för framtiden. Vi siktar mot 100-årsjubileumet 2027 och vill kunna fira det ordentligt!

GKIK har ett antal arbetsgrupper som man som förälder kan engagera sig i, kan du berätta om de olika grupperna och vad de gör?

- Det finns sex olika arbetsgrupper – Vår friidrott, Friidrottsskolan, Julklappsjakten, Ekonomi & kansli, Sponsor & marknad och Kommunikation – som var och en arbetar operativt under hela, eller delar av, året med att utveckla respektive del av föreningen.

Om du som förälder inte har möjlighet att engagera dig i någon av arbetsgrupperna, men ändå vill hjälpa till, vad finns det för tillfällen då?

- I föreningen har vi valt att föräldrar engagerar sig som funktionärer under ett antal tillfällen under året. Andra föreningar säljer ljus, rabatthäften, lotter eller andra saker på arbetsplatser eller i skolor. Vi vill fokusera på vad vi kan göra tillsammans som föräldrar, samtidigt som vi skapar värdefulla inkomster till GKIK.

Vilka kommunikationskanaler använder GKIK för att hålla föräldrar och aktiva informerade om nya träningstider, tävlingar och annat som är bra att veta?

- Det bästa sättet att hålla sig informerad om klubben i stort är att besöka webbplatsen någon gång per vecka. Den uppdateras löpande med nyheter och det finns länkar till det mesta där.

- Tränarna för träningsgrupperna UM, GM, elit och motionär kommunicerar direkt med de aktiva när det gäller träningstider och det som händer i gruppen. I de övriga grupperna håller tränarna kontakt med föräldrarna per e-post. Under året kommer Kommunikationsgruppen presentera en samlad bild kring hur kommunikationen inom klubben ska skötas – en av nyheterna är detta nyhetsbrevet med innehåll från både styrelse och arbetsgrupper.

Om du är aktiv och älskar att träna friidrott och vill tävla någon gång ibland utan att elitsatsa, hur ser möjligheterna ut inom GKIK då?

- Då har du goda möjligheter att vara med i Motionsgruppen, som har träning ett par gånger i veckan utan krav på att tävla.

Hur ser samarbetet ut med Göteborgs Friidrottsförbund?

- Vi har en dialog kring gemensamma frågor för GFIF och de andra föreningar som är med. Det finns en hel del matnyttigt på deras webbplats till exempel att den 2 juni blir dagen för Göteborg Friidrott Grand Prix!

Avslutningsvis, hur skulle du beskriva GKIK med tre ord?

- Svår fråga… Trivsel, gemenskap och träningsglädje.

Tveka inte att höra av dig om du vill fråga något eller om du känner att du vill bidra till klubben på något sätt. Det behöver inte vara en stor insats eller under hela året, utan det finns många sätt att bidra till att göra GKIK starkare.

Kontakta Oskar via mejl.

Md 2020 sponsorfolder
Vill du sponsra GKIK? Klicka på bilden ovan!

GKIK:s sponsorer:

Md stadium
Md rekomo
Md nicks logo
Md evenemang
Md go teborgs jubileumslopp
Md gv21khalfmarathon rgb ny logga
Md logga idrottensbingo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub