GKIK med representation i Junior EM

Publicerad 2017-07-27 22:40
Emma och tess
Det var längesedan vi hade kvalificerade aktiva i JEM; i år hade fick vi med två; Emma och Tess

Inledning

Både Emma Söderström och Tess Hertz Saebbö fick det glädjande beskedet om uttagning kort inpå själva mästerskapet. Som en del i satsningen Tokyo Next beslutade föreningen att Ida Borg, som coachar Tess, och Janne Wanhainen, som coachar Emma, skulle erbjudas möjlighet att följa med och förbereda, coacha och stötta tjejerna under deras första internationella mästerskap och samtidigt ta lärdom och kunna utvecklas som coacher.

Tess

Tess startade säsongen fantastiskt genom att hoppa 6.08. Sedan åkte hon på en rejäl förkylning, feber och magont vilket innebar att hon blev sängliggande och utebliven träning i nästan två veckor. Det hela resulterade i ansatsproblem och i längdhopp är det så små marginaler som spelar så stor roll. På VU fanns det långa hopp i kroppen men dessvärre strulade ansatsen rejält och med en meter bakom plankan saknades de långa resultaten och kvalet till jem 6.10.

Jag kollade upp vad den internationella kvalgränser var och den var på blygsamma 5.95. Självklart ska hon då åka när hon gjort 6.08! Och visst, så blev det. Tess fick klartecken och vi packade väskorna och flög till Grosseto. Väl där såg man att ansatsen började falla på plats och hon började tävlingen med ett 6.02 hopp och då missade hon timingen i upphoppet!!. Sedan hamnade hon några fot bakom plankan och stannade på 19 plats av 37 startande. Klart godkänd första debut på ett juniormästerskap och detta även i 32 grader värme.

Stolt över hennes proffsighet och hur hon tog för sig på innerplan."

// Coach Ida B


Emma

Landslaget kom till Grosseto tisdagen 18 juli för att få någon dag att aklimatisera sig till värme, miljö och förutsättningar samt möjlighet att köra några pass på arena och uppvärmningsarena.

Emma hade höjdkval fredagen 21 juli och vi hann köra två gemensamma, lättare och förberedande pass inför kvalet. Rent fysiskt var Emma i strålande form men värmen bokstavligen sög kraft, energi och fokus på ett sätt som på kort tid var tuff att vänja sig vid. Särskilt när man är i god form och förberedd att prestera som bäst.

Efter en darrig inledning med två rivningar på ingångshöjden, 1.69 m, fick vi i alla fall ordning på ansats och hoppning så att hon säkert klarade i tredje försöket och därefter få till ett mycket fint hopp på nästa höjd, 1.73 m, som hon seglade över med god marginal. Då kändes det som hon hittat rätt. Men på nästa höjd, 1.77 m, försvann tyvärr allt och hon mycket hon än ville och kämpade så kände hon sig helt kraftlös.

Mycket synd med tanke på den fina form hon faktiskt var i och sett till resultatnivå hade hon definitivt kunnat varit med och fightas om en topp 6 placering senare i finalen. Otroligt viktigt för framtida mästerskap för såväl våra aktiva som oss coacher att ha varit med i dessa sammanhang och ta lärdom av allt som påverkade prestationen där och då för att ha med i planeringen framåt hur vi kan göra saker ännu bättre för att faktiskt lyckas som bäst när det gäller som mest.

// Coach Janne W
Md tn sidbanner1
Md lanteam
Md smimab
Md swedbank
Md senti
Md teamsportia 2radig cmyk
Md mountaineer
Md lifekinetik logo schriftzug rgb
Md dryboy
Md haug
Md oceaneer
Md evenemang sidbanner2
Md gra gjl logo 2x
Md ba
Md gv21khalfmarathon rgb ny logga
Md logga idrottensbingo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub