GKIK tog medaljer för landslaget på Island

Publicerad 2016-08-16 12:22
2016 gkik vid nm
GKIK bidrog med att knipa två bronsmedaljer vid Nordiska 19-årskampen på Island

Den gångna helgen var det NM på Island för 19-åringarna. Två GKIK-tjejer hade tagits ut till att representera Sverige; Emma Söderström i höjd (tillsammans med Bianca Salming från Täby IS) samt Tess Hertz-Saebbö i längd (ihop med Kaiza Karlén från KFUM Arvika).

Oavsett om man håller på med idrott eller inte så förstår nog de flesta att det är stort att få dra på sig landslagsdräkten. Både Tess och Emma har haft en mycket bra säsong så här långt och de var väl värda att komma med. Det är minst lika roligt för GKIK som förening att få fram aktiva som når landslagsnivå.

Tävlingarna gick av stapeln i Reykjavik på Island. I hysterisk regn och blåst presterade både Tess och Emma fantastiska resultat. Tess knep bronspengen i sitt sista hopp (låg 4:a inför det sista) och hoppade 5.81 i - 4.0 vind ! Det VAR svårhoppat denna dag då merparten av längdhoppen var övertramp av de aktiva. Kaiza var den som bemästrade förhållandena bäst denna dag och knep guldet i och med sitt första hopp på 6.05 med -1.8 vind...

Regnet tilltog och vinden och likaså vinden när det var dags för höjd. Visst var det lika för alla men det kom att bli en mycket jämn höjdtävling i det makalösa vädret. Emma lyckades väl att hålla ihop nerver och bemästra det svåra förhållandena och knep bronspengen genom ett hopp på 170. Landslagskollegan Bianca knep ett silver för Sverige.

Grattis Emma !

Grattis Tess !

Grattis GKIK 's tränare !

Grattis GKIK !

Md img 0114
Md 2020 sponsorfolder
Vill du sponsra GKIK? Klicka på bilden ovan!

GKIK:s sponsorer:

Md stadium
Md rekomo
Md nicks logo
Md evenemang
Md go teborgs jubileumslopp
Md gv21khalfmarathon rgb ny logga
Md logga idrottensbingo
Md spinit
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub