Guld & brons i säsongsöppningen !

Publicerad 2019-05-31 21:07
Img 7356 3
Stafett SM på Stockholm Stadion kunde inte öppnat säsongen bättre för GKIK

Säsongsstart för samtliga tjejer och det kunde inte börjat bättre. Vi reste till Stockholm fredag eftermiddag och möttes av både regn & solsken. Förra året tog vi fler medaljer än i år MEN detta året tog vi ädlare valörer dvs 2 GULD & 2 BRONS vilket gav oss fler SM poäng än någonsin!

Kvinnor

Vi efteranmälde ett lag i 4x100m i kvinnor då det vara var fem lag anmäla, allt för att plocka hem SM poäng till klubben, de kom sexa och vi kunde även där se vad vi skulle förbättra till morgondagen.

K22

Vi fick se en rolig comeback i form av Caroline Nilsson som dragits med skador i 2,5 år men äntligen fick ställa sig på startlinjen igen. Tillsammans med vår raket Vendela Rydbäck och vår krigare Emma Söderström tog de GULD på 3x400m. (Förra året brons)

På 4x100m låg vi länge och fajtades om guldet men det blev tillslut ett fint brons, det saknades 5 hundradelar till guldet och två till silvret. Här stoppade vi in vår häckspecialist på tredjesträckan Tess Hertz Saebbö som kompletterade de ovannämnda tjejerna.

F19

På frukosten fick vi inte prata om en eventuell finalplats på svenska stafetten. "vi får se om vi tar oss dit".

Resultatet slutade med att vi hade TVÅ lag i final! Den enda klubben som hade det!

Lag 1 hade bästa tid till final men som vi vet kan allting hända i en final. Men vad hände?

Emma Andreasson startar, växlar över till Linn Hertz Saebbö som sedan överlämnade pinnen till Alice Kjellander som för upp laget på en andraplats strax bakom ledande Malmö. När Matilda Hallström får pinnen så visste hon att Malmötjejen inte var så rutinerad 400m löperska så hon lät henne få sticka iväg och det skapades en lucka. Där bakom jagade de övriga klubbarna Matilda och ingen var så nervös som Coach Ida när hon såg att dom tog ikapp, men Matilda hade stenkoll och trycker på med 150m kvar till mål och springer i mål som etta och tar hem GULDET! Alla fyra tjejerna tar sitt första JSM guld!

Andralaget som bestod av Sofie Cedergrund, Sanna Sandström, Julia Nielsen och Wilma Nielsen kom i mål på en åttondeplats vilket är fantastiskt!

Första kvartetten sprang också 4x100m på söndagen och kom på en fin fjärdeplats, inte långt från brons.

F17

Hade två lag i svenska stafetten där första laget med följande kvartett:

Anna Constantinescu, Felicia Nordahl Vieira, Nina Hertz Saebbö, Sandra Åberg länge låg på en medaljplats men fick se sig besegrade och kom i mål som fyra. MEN tjejerna har ett år kvar i klassen och mötte 1-2 år äldre tjejer. Så vad som händer nästa år, ja det får vi se då men det ser ljust ut!

Andralaget som bestod av:

Johanna Stübner, Moa Dahlsjö, Johanna Sjögren, Linnea Folkow sprang väldigt bra alla fyra och var inte långt ifrån att ta sig till final. Även här fantastiskt att ha två lag till start. Nästa år är målet att få två lag till final även här!

Söndagen bjöd på 4x100m där första kvartetten tjejer fick springa i hagel och ösregn, men vad gjorde det?

De satte alla växlingar som att de aldrig gjort något annat och kommer in som fyra i mål. Det vi inte hade koll på just då var att Täby som var trea i mål blev diskade pga övervägning så våra tjejer fick ett välförtjänt USM BRONS!

20,25 SM poäng samlades ihop under helgen,

Förra året 18 poäng!

Så om det var fantastiskt förra året, vad var det i så fall nu?

Otroligt stolt över er alla! Grattis tjejer!

/Ida

Md img 7354 5
Md img 7389 2
Md img 7392
Md img 7351 3
Md tn sidbanner1
Md lanteam
Md smimab
Md swedbank
Md senti
Md teamsportia 2radig cmyk
Md mountaineer
Md lifekinetik logo schriftzug rgb
Md dryboy
Md oceaneer
Md evenemang sidbanner2
Md gra gjl logo 2x
Md ba
Md gv21khalfmarathon rgb ny logga
Md logga idrottensbingo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub