Medalj i USM

Publicerad 2017-08-14 15:37
Img 4821
4 finalplatser och en bronspeng blev resultatet under USM-helgen

Till USM i Falun åkte Wilma Nielsen, Sofie Cedergrund, Filippa Söderström, Johanna Stubner och Julia Nielsen.

Vi färdades i buss tillsammans med övriga Göteborgsklubbar och blev inkvarterade på Scandic Hotel Lugnet som ligger perfekt intill arenan med gångavstånd på 5 min.
Eftersom fredagens tävlingar började först på eftermiddagen beslutade vi tillsammans att besöka Falu koppargruva. Efter en promenad på drygt 2 km genom Falu centrum var vi framme.
Där åt vi vår medhavda picknickmatsäck och gick sedan ner 67 m under jord och hade 1 timmas rundvandring .Av guiden fick vi lära oss om de hårda arbetsförhållanden och gruvfrun som både kunde vara ond och god.

När det gäller presterande på tävlingsbanan så lyckades dessa tjejer skrapa ihop 4 finalplatser och 1 bronspeng. Jag vill speciellt lyfta fram Wilma Nielsen som på lyckades ta sig till final på 300mh och göra pers med ungefär 2 sekunder.
Även systern Julia Nielsen tog sig till final på 400m där hon persade och för första gången var under 60 s .Det nya perset är 59.63. Båda systrarna sprang även en 800m final där Julia lyckades knipa en fin 6:e plats och Wilma slutade 8:a.
Sista dagen bjöd på regn och där sprang Filippa ett häcklopp som inte gick som planerat. Men hon fick en revansch med råge senare på eftermiddagen. I dagens sista gren tresteg lyckades hon i en rafflande tävling vinna sin allra första SM medalj. I det 6:e och sista hoppet drömde hon i med 10.82 och med ett bättre andra hopp var medaljen hennes.
Undertecknad som hade ansvaret för dessa tjejer denna gång fick uppleva positiva, skötsamma och glada tjejer och det var en ära att få representera GKIK .

Carina Söderman / tränare GKIK

Md img 4898
Md img 4900
Md img 4910
Md tn sidbanner1
Md lanteam
Md smimab
Md swedbank
Md senti
Md teamsportia 2radig cmyk
Md mountaineer
Md lifekinetik logo schriftzug rgb
Md dryboy
Md haug
Md oceaneer
Md evenemang sidbanner2
Md gra gjl logo 2x
Md ba
Md gv21khalfmarathon rgb ny logga
Md logga idrottensbingo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub