Starkt GKIK i Götalandsmästerskapen

Publicerad 2016-09-15 14:35
Helgens GM slutade återigen med en seger för "Göteborg" och individuellt starka GKIK-insatser. Summa summarum: 1 guld, 2 silver, 1 fjärdeplats, 1 femteplats och en massa personbästa!

Vilka grymma tjejer!

6 tjejer från GM-gruppen kvalificerade sig till Götalandsmästerskapen som avgjordes under helgen som gick på Öland. Och som de presterade!

Flickor 14

Johanna Sjögren, Moa Dahlsjö och Johanna Stübner ställde alla upp på 300m häck. De två förstnämnda sprang i närheten av sina personbästan medan Johanna Stübner flög fram och krossade sitt personbästa med över sekunden och tog sig till A-final.

I A-finalen sprang hon åter igen riktigt, riktigt bra och låg topp tre fram till sista häcken där hon slog i knät illa. Trots smärta tog hon sig i mål men förlorade tyvärr två placeringar och blev 5:a i finalen. På söndagen ställde båda Johannorna upp på 300m men tog sig tyvärr inte vidare från försöken till final.

Flickor 13

Felicia Nordahl Vieira hade ett intensivt schema med 60m, tresteg, 60m häck och 200m samt fick uppdraget att ingå i den avslutande stafetten (8 x 200m). På 60m slog hon till med personbästa redan i försöken: 8.33. Gick sedan vidare från semifinal till final med ny fin tid: 8.36 och sänkte personbästat ytterligare i finalen till 8.28 där hon slutade på 4:e plats men med samma tid som trean i finalen. I tresteget fick hon tyvärr inte till hoppningen riktigt så det blev ingen finalhoppning.

På söndagen var det dags för 60m häck men känslan fanns inte på plats denna tidiga söndagsmorgon när försöken gick, så även om hon gick vidare till semifinal valde vi att avstå häcklöpningen för att istället fokusera på 200m. När försöksloppet sedan gick sprang Felicia snabbare än någonsin och gick i mål på 27.53, dock i lite för stark medvind. Tiden räckte till A-final. Men där tog kraften slut så i A-finalen fick hon inte alls till samma löpning, vilket var lite synd då tiden från försöket hade räckt till en 3:e plats i A-finalen.

Anna Constantinescu hoppade tresteg på lördagen, och som hon hoppade! Hon tog ledningen i första omgången, förbättrade hopplängden och personbästat med närmare halvmetern och höll ledningen ända in i omgång 5 då en tjej hoppade förbi henne. Men en silverpeng i tresteg var verkligen en stor framgång. I längden på söndagen hoppade hon bättre än någonsin men fick övertramp i de två första omgångarna och fick inte till riktigt samma hoppning i tredje försöket men slog ändå personbästa utomhus med 4.74m. Tyvärr räckte det inte till final.

Sandra Åberg har verkligen satsat och förberett sig ordentligt för att prestera på bästa sätt på GM, något som verkligen gick hem. På lördagen sprang hon 600m och sänkte sitt personbästa med 2,5 sek vilket räckte till en silverpeng. På 1500m dagen efter sprang hon taktiskt riktigt bra och kunde genom en lång fartökning det sista 1,5 varvet dra ifrån sina konkurrenter och gå in i mål som götalandsmästarinna! Även om loppet gått riktigt långsamt första delen så lyckades hon ändå sänka sitt personbästa på sträckan.

Summa summarum: 1 guld, 2 silver, 1 fjärdeplats, 1 femteplats och en massa personbästa! Som sagt, riktigt grymma tjejer!


Janne Wanhainen
Md 2020 sponsorfolder
Vill du sponsra GKIK? Klicka på bilden ovan!

GKIK:s sponsorer:

Md stadium
Md rekomo
Md nicks logo
Md evenemang
Md go teborgs jubileumslopp
Md gv21khalfmarathon rgb ny logga
Md logga idrottensbingo
Md spinit
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub