GKIK + USM + JSM = 8 medaljer!!!

Publicerad 2019-08-12 21:18
Unknown 1
Den gångna helgen var det dags för USM i Trollhättan och JSM i Göteborg. Vilka prestationer av våra GKIK-tjejer

USM (Trollhättan)

Vi hade endast en deltagare på plats vilket vi hoppas på blir ändring på i framtiden. Sandra Åberg hade en intensiv helg och fick med sig två medaljer hem. Silvret knep hon på 800 m och då ska ni vet att Sandra sprang 600 m med bara en sko! Imponerande minst sagt!

Bronset sprang Sandra hem på 400m.

JSM (Göteborg)

Tävlingshelgen inleddes av Emma Andreasson som hoppade längdhopp i 19 års klassen. Emma hoppade denna dag 5,18 (2 dm från pers) och det vara en ynka decimeter som fattades för finalavancemang. Men Emma har verkligen höjt sin lägstanivå i grenen.

Linn Hertz Saebbö var först ut under lördagen, då var det höjd som stod på programmet. Linn har varit lite skeptisk till att tävla i höjd denna säsongen men hon råkar ha en tränare som ser hennes potential i grenen. Kortast ansats av alla klarar hon 1,55, 1,60 och sedan 1,65 i första! Var sååå nära på att klara 1,67 men denna höjd klarade ingen annan heller vilket innebar att Linn tog därmed sitt första individuella Junior SM guld! (I fel gren?)

På söndagen tävlade Linn i tresteg och kom där på en fin tredjeplats och plockade därmed hem sin andra medalj för helgen.

Vendela Rydbäck har haft en intensiv säsong med fina resultat och sprang bland annat sitt första nationella juniormästerskap tidigare i sommar. Nu vad kroppen trött & sliten men Vendela krigade sig runt banan ändå.

Denna helgen knep Vendela en bronspeng på 400m och kom femma på 200m.

Emma Söderström har haft en liten knackig säsong men kom till start i höjdhoppet och imponerade. Det är tufft motstånd i K22 klassen där bland annat Maja Nilsson och Bianca Salming finns med. Emma kom på en fin fjärdeplats på nya årsbästat 1,75.

Moa Kilén gjorde sitt första Juniormästerskap och det kunde inte slutat bättre. Sjua på 100m häck & och ett nytt personbästa.

Wilma Nielsen hade en framgångsrik helg då hon sprang hem både ett guld & ett silver. Guldet fick hon på 800m med tiden 2.17 och silvret på 1500m 4.42, två ynka hundradelar från guldet. Wilma har haft en fin säsong såhär långt och kapat flera sekunder på de olika distanserna.

Julia Nielsen (tvillingsyster till Wilma) tog sin första individuella Junior SM medalj när hon sprang hem bronset på 800m med tiden 2.19.

Alice Kjellander fick det inte riktigt att stämma denna helgen på 400m häck men plockade ändå hem poäng till klubben. (Revanschsugen blev hon i alla fall!)

Luana Klaric Lund kastade en bit från personbästa men knep ändå en finalplats i släggtävlingen. Luana är yngst i klassen K22 så ge det något år så är hon med och slåss om medaljerna.

Åtta stycken medaljer och en himla massa poängplatser är BRA!

Grattis tjejer!

Md unknown 4
Md img 7529
Md vendela
Md img 7517
Md 2020 sponsorfolder
Klicka på bilden
Md va ra sponsorer
Md pf
Md stc
Md mountaineer
Md dryboy
Md teamsportia 2radig cmyk
Md evenemang sidbanner2
Md gra gjl logo 2x
Md ba
Md gv21khalfmarathon rgb ny logga
Md logga idrottensbingo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub