SVART-grupp (USM - 15-16år)

Tjejerna i denna grupp tränar olika grenar. Det finns hoppare, sprinters/långsprinters, kort- och lång-häcklöpare, kastare, lång-löpare och mångkampare.

I denna ålder tränar man oftast fortfarande ganska många grenar men börjar rikta in sig på en eller två grenar som man satsar lite mer på.

Tjejerna i gruppen har nu nått en ålder där de för första gången har ett Nationellt Mästerskap, ett SM. Det är det största målet att sträva efter under tävlingssäsong, att klara kvalgränsen dit och därmed kvala in till den största tävlingen på säsongen.

Andra mål de har på vägen dit gällande träning är bland annat att lära sig att känna in sin kropp. Vilket kan vara svårt i denna ålder då hela kroppen förändras i och med puberteten.

Vi jobbar med att bygga en bra grund gällande styrka, kondition och koordination.

Det är väldigt bra att fortsätta tävla i flera grenar eftersom de alla olika grenarna tillger olika saker/egenskaper.

Träningen utgår ifrån vad de tävlar i för grenar men mycket styrka och övrigt görs oftast tillsammans i grupp.

Vi tränare tycker att det är väldigt viktigt med glädje och gemenskap i grupperna. Speciellt i denna ålder, för att få tjejerna att stanna kvar inom idrotten och i klubben.

Md usm t vling

Lördag 7 mars

Caroline Nilsson inledde USM tillsammans med Luana Lundh Klaric och Emma Johansson.

Caroline tangerade sitt inomhuspers i längdhopp och hoppade 5.40. Hon hade riktigt långa hopp men med minimala övertramp. Hon hamnade på en sjätte plats i en jämn längdtävling där dem göteborgare var med i finalen.

Samtidigt kastade Luana och Emma vikt där Luana var 15 cm från sitt pers och kom på den fin fjärde plats, resultatet blev 13.95. Emma kastade 12.15 och kom på en sjätte plats.

Hanna Wingdén sprang säsongens bästa häcklopp men slog tyvärr i sista häcken och höll på att ramla. Hon höll sig på benen och kom ändå in på 10.18. Utan islaget hade det varit garanterat nere på 9.70.

Caroline sprang även ett säkert och kontrollerat försökslopp på 400m som tog henne till A-final.

Embla Ingelman-Sundberg var först ut av 00-tjejerna med tresteg där hon persade två gånger och landade på 10.37! På det kom hon tillslut 7:a på sitt första USM någonsin!

Malena Ljungqvist Thoen och Linn Hertz Saebbö hade höjd idag där Malena hoppade 1.44, men var väldigt nära på 1.50 som hade varit pers. Och Linn 1.58 med retlig rivning på 1.61.

Sen var det dags för Matildas Hallströms 1000m försök. Där persade hon med mer än 2 och en halv sekund på 1000m och har 6:e bästa tiden till finalen imorgon! Hon sprang på 3.13.10

Söndag 8 mars

Dagen började tidigt för Linn Hertz Saebbö och Alice Kjellander, redan vid nio var det dags att hoppa längd! Linn fick tyvärr tre övertramp, kanske tydde det på en pigg och snabb Linn trots den tidiga uppgången! Alice hoppade nästan till sig en finalplats men hamnade tyvärr precis utanför. Hennes längsta hopp blev 4,94 som endast är några cm från pers!

Nästa tjej ut var Caroline på 60m där hon sprang till sig en semifinal och ett prydligt rekord, nya perstiden lyder nu 8.08! Säsongen började med 8.36 (?) och avslutandes med 8.08!!

Vår rappa långdistansare Matilda var inför USM en sekund från subventionsgränsen men väl på plats putsade hon på sitt personliga rekord två gånger om och tog gränsen! I finalen sprang hon på 3.10 och tog en fin sjunde plats!

Anna Påsse som vanligtvis helst gör många grenar fick under helgen nöja sig med en gren på grund av sjukdom. Mycket vilja finns i denna kropp! Anna hoppade idag höjdhopp där inhoppningen såg lovande ut och kroppen överraskande lätt ut. Men väl vid tävling tog viljan över lite för mycket och kroppen löd inte riktigt. Anna
stannade på 154.

Hela helgen avslutades på topp och i guldregn! Caroline gick in iskall på banan för att springa 400m. Glöden i ögonen och kroppen var i toppform. Ett näst intill perfekt taktiskt lopp och en mental styrka visades upp av vår lilla Carro! Guld och nytt pers. Tiden blev 58.51!Vi tackar för oss och önskar våra tjejer som ska vara med på GM nästa helg ett stort lycka till!!

Md tn sidbanner1
Md lanteam
Md smimab
Md swedbank
Md senti
Md teamsportia 2radig cmyk
Md mountaineer
Md lifekinetik logo schriftzug rgb
Md dryboy
Md oceaneer
Md evenemang sidbanner2
Md gra gjl logo 2x
Md ba
Md gv21khalfmarathon rgb ny logga
Md logga idrottensbingo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub